Att göra

Topp 10 enligt Semester-bostad.se

NATURPARK

Peñón de Ifach naturpark

Calpes kända landmärke är den enorma klippan och naturparken Penon de Ifach. 332 meter hög och med en yta på bara 45 hektar är det en av Europas minsta naturreservat. Trots den lilla ytan är klippan hem till en mångfald av sällsynta växt- och fågelarter och har en rik flora och fauna. Vandring och klättring är populära aktiviteter inom naturområdet.

 

ARKEOLOGISK PLATS

Baños de la Reina fisksalteri

Los Baños de la Reina (Drottningens bad) är en viktig arkeologisk plats beläget bredvid Calpes strandpromenad. Los Baños de la Reina är ett välbevarad romerskt fisksalteri. Romarna använde fabriken för att salta och bevara fisk och tillverkade ”Garum” såsen vilket exporterades över hela romerska riket.

 

MUSEUM

Arkeologiskt Museum

Calle Francisco Zaragoza, Calpe

Öppettider:tisdag - söndag: 10:30-13:30, 18:00-22:00

Arkeologiska Museet erbjuder besökare en inblick på hur livet i Calpe var så långt tillbaka som på 3: e århundradet. Det finns ett par intressanta utställningar av föremål som har grävts upp i och runt Calpe området. Museet ligger vid "El Portalet", en plats vilket var stadens enda portgång till den muromgärdade staden. Museets byggnad revs 1923 och byggdes om 1926. Fram till 1974 användes byggnaden som stadens rådhus.

 

MUSEUM

Festival och folkfest museum

Calle de la Libertad, 03710 Calpe

Öppettider:tisdag - söndag: 10:30-13:30, 17:00-20:00

Ett museum tillägnat till områdets olika festivaler och folkfester . Museet har en stor samling av olika dräkter som morerna och dem kristna bar under deras olika festligheter. Mellan åren 1905 till 1916 var museets byggnad stadens domstol och stadshus.

 

NATURPARK

Las Salinas Naturpark

Nära klippan Penon de Ifach ligger naturparken Las Salinas, ett imponerande område bestående av våtmarker och saltsjöar. Området är ett viktigt fågelskyddsområde och fågelskådning är en populär aktivitet, mer än 170 olika fågelarter har setts inom naturparken. En populär upplevelse är att besöka naturparker under hösten då hundratals flamingos stannar till under den årliga migrationen.

 

MARKNAD

Calpes fiskmarknad är känd för sin dagliga fiskauktion. Varje dag från måndag till fredag kl 17:00 – 20:00 auktioneras dagens färska fångst. Den finns ett stort område för alla tittare, men man kan så klart också köpa om man vill!

 

MARKNAD

Calle del Norte, Öppettider:lördag: 08:00-13:30

Veckomarknad som hålls varje lördag på gatan Calle del Norte. Marknaden öppnar på morgonen och stänger kl 13:30. Här finns en mängd olike stånd som säljer frukt, grönsaker, kläder, tillbehör, leksaker, möbler mm.

 

HISTORISKT CENTRUM

Calpes gamla stadsdel är rik med historia. Ursprungligen var området muromgärdade för att skydda invånarna mot anfall från pirater från Nordafrika. En promenad runt Calpes gamla stan är som att gå tillbaka i tiden.

 

UTSIKTSPUNKT

Mirador Monte Toix

Utsiktspunkt en Mirador Monte Toix erbjuder Costa Blancas bästa vyer. Här kan man se ut över Altea och Benidorm i söder, och Calpe och klippan Penon de Ifach, i norr. Kör upp till toppen och promenerar sedan den sista biten, vilket tar cirka tio minuter.

Ursäter© 2007 • Privacy Policy • Terms of Use