Omgivningen

Området har över 300 soldagar om året.

Klimatet är milt även under vinterhalvåret. Dagar med dagstemperaturer över 20°C förekommer även i december och januari. De kallaste månaderna ligger den genomsnittliga dagstemperaturen på 15°C, de varmaste månaderna är den 30°C.

 

WHO har klassat kustremsan som en av världens mest hälsosamma platser. Det beror inte enbart på de många soldagarna, och att det under ett år är hundratals fler timmar med dagsljus än i norra Europa. Det beror också på det så kallade mikroklimatet (luften), där de många saltsjöarna i området har stor inverkan. Medicinskt bevisat är att personer med hudproblem som till exempel psoriasis blir avsevärt bättre

redan efter en kort vistelse på Costa Blanca, och att reumatiker och andra med värk- muskel- eller ledbesvär mår bättre på Costa Blanca. Mikroklimatet anses även vara gynnsamt för personer med allergier och astma.

 

Av de 29.600 invånarna i Calpe är mer 60% utländska medborgare som glatt har integrerats i det spanska livet.

De 14 stränder som finns runt Calpe är alla olika (länk till sammanställning). I norr, kan man promenera runt trevliga och fridfulla klippor och vikar.

På båda sidor av klippan är stads stränder med gyllene sand och lugnt vatten. Långa promenadsträckor går längs stränderna, hyllade med Blå Flagg för deras skönhet, kvalitet och service. Calpe har fem små hamnar varav alla erbjuder massor av aktiviteter. Den mest besökta är hamnen som ligger vid foten av klippan.

 

Den tidigare fiskebyn och viktiga historiska centrumet blandat med dess moderna museer och välskötta bostadsområden ger en utmärkt kombination av en historisk och trendig stad. Spektakulära vandringsledar genom national parken tar en till toppen av den kända klippan, Peñón de Ifach, och från strandpromenaden, Prinsen av Asturien, kan man bevittna förtjusande solnedgångar.

 

Om du är en naturälskare, missa då inte det landskapet som består av saltlagunerna, flamingos och många andra inhemska arter.

 

Calpe är ett trevligt, modernt resmål som med stolthet skyddar sina Medelhavs traditioner.

Ursäter© 2007 • Privacy Policy • Terms of Use